Галерия Арте ……с продължение! 10.01. – 02.02.2018

Галерия Арте ……с продължение!

 живопис, скулптура
от 10 януари до 2 февруари 2018 г

Това е първата ни изложба за 2018 г и е своеобразна равносметка за работата ни през изминалите 15 години. Имахме  дълъг и интересен път, открихме много изложби, спечелихме много почитатели, „доброжелатели”, меценати, но през цялото това време най-много разчитахме на художниците. На всички тези автори, които работиха с висок професионализъм, мислиха и осъществяваха своите проекти специално за нас, тези, които подкрепяха с душа и сърце нашите идеи и ни мотивираха безрезервно.
За съжаление с някой от любимите ни творци се разделихме завинаги. Непрежалими останаха: Олга Вълнарова, Веса Василева, Мария Столарова, Лиляна Русева, Иван Андонов, Маргарита Пуева, Румен Скорчев, Владимир Гоев…. Изложбите им и общуването с тях  останаха завинаги в сърцата ни.
Новото пространство на Галерия Арте /ул.Бузлуджа 31/, не би могло да побере дори и част от картините и скулптурите на всички значими за нас художници, затова в експозицията ще бъдат условно упоменати най-важните автори. Една част от тях ще продължат веднага след това със самостоятелни изложби и затова няма да фигурират в тази изложба; други не успяха да се включат навреме с нови непоказвани творби. Списъкът не е изчерпателен, но е представителен. Подреден по година на раждане на авторите, като започваме с доайените на българската живопис: Калина Тасева, фамилия Гоеви, Светлин Русев, Иван Андонов, Анета Дръгушану, Михалис Гарудис, Василка Монева. Разбира се, продължаваме със следващото поколение наши любими художници – Маргарита Пуева, Емил Попов, Володя Кенарев, Милко Божков, Станислав Памукчиев, Десислава Минчева, за да стигнем до някои от по-младите ни автори – Владимир Морзоханов, Румен Малчев….
Всяка крачка, колкото и да е била трудна си е струвала, спомените са много, но най-важно е продължението. Пожелавам да е още по-вълнуващо и запомнящо се!
Красива и успешна Нова година! 

  Гергана Борисова, 2 януари 2018

 

Линк към „Денят започва с култура“ за изложбата в Арте