Владо, Елза и Нуша Гоеви – март 2016

ФАМИЛИЯ ГОЕВИ
от 17 март до 4 април 2016
живопис

Владо, Елза и Нуша – дори дългогодишното им семейно съжителство не ги е лишило от артистична автентичност и днес събирането им е по-скоро символична среща на две различни поколения и като време на утвърждаване, и като стилово-пластичен възглед. И ако при Елза и Владо изповядването на творческата различност е в една близка поетика, то при Нуша приказката е от друга духовна вселена.
В изкуството обикновено остават не тези, които викат високо, а тези които идват със свой глас, които умеят да говорят просто и човешки за човешките вълнения.
Всъщност Владо, Елза и Нуша ни срещат с един колкото илюзорен, толкова и възможен свят на спасението и духовното оцеляване, достъпен за всеки, който може да постигне живота на картината като свое време на надеждата. За което искрено трябва да благодарим и на галерия Арте за високата човешка и артистична мярка.” /Светлин Русев/
Каквото и да напишем след думите на Светлин Русев ще бъде незначително, само с гордост ще отбележим, че за втори път успяхме да организираме изложба на фамилия Гоеви. Емоциите и удоволствието да се потопим в техния свят си заслужаваха и този път. Нушето се справи и довърши нови прекрасни платна. Елза от позицията на своите достолепни години /вече 87/, ни позволи да се насладим на лириката в живописта й, на големия й талант, мъдрост и изящество, разреши ни да включим в експозицията непоказвани творби на Владо Гоев, някои от които са съвсем от последните 2012г. Благодарим от сърце!


Арте