Николай Стоев, живопис – 11-26.06.2019

НИКОЛАЙ СТОЕВ 

ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ!

юбилейна изложба – живопис

 от 11  до 26 юни 2019г.

Откриване на 11 юни 2019 от 18,00 часа

По повод юбилея на Николай Стоев с радост посрещаме в Галерия Арте неговите вълшебни приказки – картини, пълни с любов и светлина, излезли изпод четката на художник-перфекционист, човек носещ доброта и красота. Загубили детския си възторг  от  ежедневните красиви, чисти и малки радости, ние безвъзвратно потъваме в трудния свят на възрастните. Николай е тук и сега, за да ни напомни, че живота е хубав, че има топлина, нежност, приятелство, че най-голямото удоволствие е да обичаш. И както сам казва: „Аз съм щастлив художник. Извървял дългия път към себе си, разбрал колко е важно това, което правиш да ти доставя удоволствие и удовлетворение. Да не те оставя на мира дори когато спиш. Постоянно да е в мислите ти. Тогава това престава да бъде работа. Става твоя същност, твоя живот. Тогава реалността и въображението се смесват, околния свят избледнява, отдалечава се , много неща и събития губят значение и става така, че всичко около мен се случва просто между две картини. Между предишната и следващата.

….Бих искал всеки който гледа картините ми, ако случайно е забравил, да си спомни, че животът е прекрасен. Да си спомни, че и той е от породата на летящите хора. Да не пропъжда детето в себе си и заедно с него , хванати за ръка, да се затичат и да се зареят някъде в небето, залисани в някаква много важна работа, която незнайно защо никой голям не забелязва.“

Честит юбилей, Николай!  Бъди здрав, все така възторжен и неуморим, за да ни разкажеш още много красиви истории, с очите на дете и ръката на майстор рисувач!

Видео – БНТ, „Рецепта за Култура“ за изложбата на Николай Стоев

Видео – откриване от Проф. Станислав Памукчиев изложбата на Николай Стоев